Wat zijn SOA's?

SOA’s zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. Een SOA wordt veroorzaakt door een virus of een bacterie. Je kan een soa krijgen zonder dat je iets merkt. Je hebt dus niet altijd klachten, maar het kan grote gevolgen voor je gezondheid hebben als je niet op tijd wordt behandeld. Doe daarom op tijd een SOA-test!

SOA-test Enschede Campushuisarts

Je kunt een SOA-test op de praktijk doen bij een arts of soa verpleegkundige. Tijdens jouw vertrouwelijke gesprek met onze arts of soa-verpleegkundige wordt bepaalt welke soa test gedaan moet worden. Dit is afhankelijk van het risico dat je gelopen hebt, hoe en met wie je onbeschermd sekscontact hebt gehad (met een vrouw, een man of beiden).

Chlamydia & Gonorroe

Gonorroe en chlamydia kunnen op drie manier worden getest. Middels het ophalen van een test bij ons op de praktijk, door een test anoniem te bestellen of tijdens het spreekuur van onze SOA-verpleegkundige. De SOA-testen voor syfilis, hiv en hepatitis worden uitgevoerd via bloedonderzoek. Dit betekent dat er bloed wordt afgenomen voor labonderzoek . Het afnemen van bloed kan bij ons in de praktijk. Je kan hiervoor een afspraak maken bij de SOA verpleegkundige of bij de doktersassistent. Er zijn daarnaast ook nog andere Soa’s die regelmatig voorkomen waaronder schurft, genitale wratten en genitale herpes.

Zelf testen

Anonieme testen worden gedaan bij testalize.me. Je kunt de testen anoniem middels deze link bestellen. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie dan kan je bellen met onze praktijk 053-2030204 of een email sturen naar info@campushuisarts.nl.

Toepassingen van deze site
online inschrijven bij onze praktijk
online wijzigingen doorgeven van je gegevens
herhaalrecepten online aanvragen
online afspraak maken

Home Home
Nederlands Nederlands
English English
Houd van het leven!
Schrijf u online inSpoed in het weekend en tussen 17.00-8.00? Bel 088 555 1188Voor spoed afspraken bel 053 489 8000
Denk aan je reizigersvaccinaties! Kom eens langs, je bent niet de enige. Pak het snel aan, kom eens langs. Wij kunnen je helpen. Ben er snel bij, dat helpt. Alleen een dieet is vaak onvoldoende. Blijf er niet mee rondlopen, kom langs. Wij garanderen privacy. Goede begeleiding, een zeker gevoel. Een borrel lost niets op, kom langs. Wij weten wanneer je er iets aan moet doen. Wij kunnen je helpen ermee om te gaan. Een serieus probleem waar we graag bij helpen. Kom langs voor een gecombineerde aanpak. Wij helpen je er snel vanaf. Wij weten waar je hulp kunt krijgen. Heel vervelend, maar goed te genezen. Denk aan je reizigersvaccinaties! Kom eens langs, je bent niet de enige. Pak het snel aan, kom eens langs. Wij kunnen je helpen. Ben er snel bij, dat helpt. Alleen een dieet is vaak onvoldoende. Blijf er niet mee rondlopen, kom langs. Wij garanderen privacy. Goede begeleiding, een zeker gevoel. Een borrel lost niets op, kom langs. Wij weten wanneer je er iets aan moet doen. Wij kunnen je helpen ermee om te gaan. Een serieus probleem waar we graag bij helpen. Kom langs voor een gecombineerde aanpak. Wij weten waar je hulp kunt krijgen. Heel vervelend, maar goed te genezen.